top of page
  • Writer's pictureflorerr

Már látott sorozatok II. Dulce Amor

Updated: Apr 5, 2020

Ha már igy belejöttem a frissitésekbe, avagy mire nem jók az ünnepek... Már egy ideje gondolkozom pár remake vs eredeti sorozat összehasonlitáson, de még nem sikerült teljesen összeszednem a gondolataimat, igy most "csak" sorozat kritikát hoztam.


A Dulce Amor (Édes szerelem) c. sorozatot a Telefe, argentin csatorna, adta 2012-'13 között. Összesen 301 részt élt meg és Latin-Amerika szerte népszerű volt, nem kevés feldolgozás készült belőle. Ha jól tudom, akkor a kolumbiai feldolgozást nálunk is leadták A Toledo család néven. Illetve a történet nyomokban hasonlit, a nálunk is leadott, Amor en custadio (A szerelem rabjai) c. 2005-ös sorozatra.

Körül-belül a sorozat 2/3-át láttam, a második felét napra készen néztem meg, ahogy felkerült online.

A történet a Bandi családról szól. Csokoládé-gyár tulajdonos, gazdag család, ahol az apuka nem sokkal a sorozat kezdete előtt elhunyt. A sorozat során a 3 lánytestvér életét, illetve a gyár sorsát követhetjük nyomon. A 3 lány személyiségét tekintve nem is lehetne eltérőbb egymástól: Victoria (Carina Zampini), a felelőségteljes üzletasszony, Natacha (Calu Rivero), a bohém művész és Brenda (Rochi Igarzabal), a lázadó kamasz.

Miért igen? Avagy miben jobb, mint a remake? Rengeteg szerethető szereplő van benne. Könnyed, akár családdal együtt is nézhető telenovella. A kliséket is úgy képes tálalni, hogy az ember ne boruljon ki tőlük teljesen... Sok szempontból a Vad Angyalra emlékeztet, csak azzal a különbséggel, hogy a szituációknak több köze van a valósághoz.

Ezenkivül elsőrangú szinészek alkotják a karakterek nagyrészét. A helyszineket és a diszleteket elnézve nem olyan nehéz elképzelni, hogy gazdagokról van szó. Illetve a komornyik egyike a sorozat legszimpatikusabb karaktereinek, amit a remakekből előszeretettel kihagytak, mondván, hogy a komornyik csak argentin sorozatokban divik...


Miért nem? Avagy miben jobb a remake? Azért nem ajánlom, amiért az argentin sorozatok legtöbbjét, túl hosszú és bizonyos szintű spanyol-tudás nélkül talán kevésbé élvezhető. Nem láttam a remake-k közül egyet sem, igy nem tudok arról nyilatkozni, hogy miben lehetnek jobbak. Úgy hiszem, hogy a feldolgozások nagyrésze ebben az esetben a 2-es számú kategoriába tartozik (szinte semmit sem változtattak a történeten).


Kedvenc Szereplő(k): Emilio, a komornyik (Jorge Sassi), Elena Bandi (Maria Valenzuela), Victoria (Carina Zampini) és Brenda (Rochi Igarzabal)

Igazán szerettem Emilio-t és az ő segitőtanácsait, annyira egy szerethető, kedves karaktere volt a sorozatnak. Ő szolgáltatta sokszor a gondosan elrejtett életbölcsességeket.

Kedvenc Páros(ok) :


1) Victoria és Marcos (Carina Zampini és Sebastian Estevanez) - Az első pillanattól kezdve látható kettőjük között a kémia. Ezen az sem változtat, hogy Victoriának vőlegénye van, illetve az sem, hogy Marcos "csak" a sofőrje. Rengeteg tragikomikus jelenetük van. Victoria sokszor túl mereven viselkedik, nem mer csalodást okozni a mások által állitott elvárásoknak. Marcos ezzel szemben pedig sokszor túl laza, hajlamos arra, hogy mindenféle nőket közel engedjen magához "mondván, hogy Victoriánál esélye sem lehet".

2) Lucas és Brenda (Nico Riera és Rochi Igarzabal) - avagy a sorozat fiatal párosa. Brenda, a jó kislány és Lucas a bajkeverő története. Sok minden történik velük a sorozat során, van egy pont a vége felé, amikor már simán együtt lehetnénk, de még sincsenek... A srácot felfedezik, mint tehetséges zenészt és a hirnév lehetősége a fejébe száll; Brenda pedig egyedül marad és próbálja továbbra is vezetni a közösen megnyitott zene boltjukat.

3) Ciro és Brenda (Santiago Ramundo és Rochi Igarzabal) - Tudom furcsa, hogy Brendát mással is szerettem együttlátni. Az igazság az, hogy Ciro a telenovella alatt végig sokkal rendesebben állt hozzá Brendához, mindenben segitette, illetve tudomásul tudta venni azt, hogy a lány nem viszonzi az érzelmeit. Konkrétan Ciro volt az, aki segitett Brendának befejezni a gimit, amikor majdnem kirúgták... (Szivesen látnám még Santiago Ramundot és Rochi Igarzabalt egy párosként, ha egyszer Rochi még visszatér a szinészkedéshez...)

Top 3 kedvenc Jelenet

1) Gyakorlatilag ez a jelenet volt az nálam, ami miatt úgy döntöttem, hogy nekem már pedig muszáj megnéznem ezt a telenovellát. A jelenetben Elena, Emilio és Brenda elemzik ki a jeggyűrűt, amivel Lorenzo (Segundo Cernadas) kiszúrja Victoria szemét. (A videót 3 perc magasságától ajánlom, a jelenet, amire hivatkozom 4 percnél kezdődik)

2) Ahogy Brenda maga elé képzeli a sorozat vége felé azt, ahogy Lucas-szal újra együtt zenélnek. Szeretem Rochi-t hallgatni, ahogy énekel.

3) Szerettem a párosukat, komikusak voltak együtt... A csúnyácska titkárnő és cukrász története. Mulatságos közös jeleneteik voltak.

Legidegesitőbb történet-szálak

Natacha (Calu Rivero) karakterét alapból sem kedveltem. Illetve sokszor furcsa volt Natacha és Julian (Juan Darthes) története. Akár, hogy is próbálták elmagyarázni azt, hogy a férfinek "gonosz" volt a felesége, akkor is megcsalással indult a történetük. A lány kikezdett a nála jóval idősebb pasival, aki pedig megkivánta a fiatalabb lányt. Az már csak a hab volt a tortán, hogy a szinésznő menet közben kiszállt a sorozatból, mondván, hogy a pasi kikezdett vele... Ugyan Julian happy-endet kapott egy másik, korban jobban hozzápasszoló szinésznővel, mégis olyan érdekes szájizt hagyott maga után az egész... Már csak azért is, mert Calu Rivero azóta is perben áll Juan Darthes-szel...

Érdekességek

A sorozatnak rengeteg vendégszereplője volt. Köztük hires zenészek is meghivást kaptak: Sergio Dalma és a Teen Angels.

23 views0 comments
bottom of page