top of page
  • Writer's pictureflorerr

Már látott sorozatok XI. Mosolyt kérek

Ezt a sorozatot másfélszer láttam összesen. Először eredeti nyelven 2012-ben - gimi utolsó évében - majd évekkel később szinkronosan is. Ez a széria családon belül csak a "Murfi" becenévre hallgat. (Nálunk szokás, hogy az argentin szériák rendre becenevet kapnak... "Rántott hús"; "Éretlenek"; "Szomszédok"; "Motorosok" mind olyan nevek, amik egy-egy telenovellát jelölnek meg.)


Miről szól?

A sorozat lényegileg két család - két szomszéd - életét mutatja be. Adott Luna és Mili (Julieta Diaz és Lali Esposito), akik testvérek és frissen költöztek a negyedbe. Egy kávézót vezetnek a Murphy cég szomszédságában. A Murphy cég Gaston Murphy (Facundo Arana) irányitása alatt van. Gaston egy eléggé ideges beállitottságú ember, egy különc apával és egy semmiből előkerült öccsel (Benjamin Rojas). Luna és Gaston egymás szöges ellentétetei, legalábbis első ránézésre.

Miért érdemes nézni?

Relative rövid. Argentinában 75 részes volt, otthon pedig 100 részes. Helyzet komédia, könnyed humor, neves szinészek és szerethető karakterek. Lalinak köszönhetően nem kevés Teen Angels dal felcsendül a részek alatt. Ezenkivül Facundo & Julieta kémiája miatt is érdemes nézni. Meg a Laliter fanok is örülhetnek annak, hogy Lali és Pit még egy sorozatban alkottak egy párt egy rövid ideig. Nem utolsó sorban ez egy olyan sorozat, ahol láthatjuk és hallhatjuk Facundot szaxofonozni.


Miért nem?

Helyenként vontatott történet vezetés, klisés fordulatok. Murphy-ék élete időnként túlzottan a tragikomédiába hajlik át. Illetve a Peter Lanzani féle ál-papos megkavarás teljesen fölösleges volt - szeretem Lanzanit, de meglettem volna a karaktere nélkül... (Annyira nem is lep meg, hogy az argentinok végül csak megvágva - 75 részesen - adták le a sorozatot.)


Kedvenc párosok:

1) Luna & Gaston: A sorozat szive és lelke. Két emberke, akik egymás tökéletes ellentétei, mégis a lehető legjobbat képesek kihozni a másikból.

2) Mili & Juanse: Aranyosak voltak együtt, mégha Juanse-t sokszor túl gyerekesnek is tartottam. Sokáig nem értékelte Mili kedves alap természetét és ezért a sorozat közepe táján egy darabig szakitottak is egymással.

3) Mili & German: Őket csak a Laliter feeling miatt kedveltem. Germán karakterében semmi jó nem volt: egy igazi csaló és nőcsábász volt, aki szinte mindenkin megpróbált átgázolni.

Érdekesség:

1) Rontások

2) Pablo Alborán, mint vendégszereplő

3) Ez volt Benjamin és Facundo második közös munkája egy évtized kihagyás után.

4) A szériában egy pillanatra még Natalia Oreiro is feltűnik.


Értékelés: 6/10

A szinészek jók voltak együtt, viszont a történet helyenként felejthető volt.


123 views0 comments
bottom of page