top of page
  • Writer's pictureflorerr

Már látott sorozatok XII. El juego de las llaves

Updated: Apr 7, 2020

Erről a szériáról Viki barátnőmnek köszönhetően hallottam csak. A rajongói videó, amit Maite Perroni és Sebastian Zurita kettőséről készitett felkeltette a figyelmemet. S mivel rövid - 10 részes - sorozatról van szó, igy gyorsan le is tekertem angol felirattal.


Hogy miről szól a sorozat?

Adott négy páros - 3 házaspár és 1 nyitott kapcsolat -, akik felkivánják pezsditeni a szexuális életüket, igy belemennek a "kulcsos játékba". A férfiak beleteszik a kulcsaikat egy tálkába és a nők mind kihúznak egy kulcsot és annak gazdájával kell egy éjszakát eltölteniük. A játéknak "egyszerű" szabályai vannak: mindig használj óvszert, ne feküdj le mással a játékon kivül és ne ess bele másba, mint aki a párod lenne.

Miért érdemes nézni? A széria összesen 10 - fél órás - részből áll, igy tényleg nem vesz ki sok időt az ember életéből. Maite & Sebastian kémiája fergeteges, illetve a többi szinész is eleget tesz a történet feltételeinek.

Ezenkivül forma bontóan feszegeti a párkapcsolatok határait, illetve azt, hogy meddig hajlandó egy-egy pár elmenni, hogy felpezsditse/megmentse a kapcsolatát/házasságát. Nyitott párkapcsolatok; swingerek; meleg-biszexuális vágyak; kötelesség tudat és szexuális tabu témák.


Miért nem? A sorozat egyszerre beszél túl részletesen és túl szűkszavúan a fentebb emlitett témákról. A széria rövidsége miatt nem látunk bele eléggé a 4 páros életébe ahhoz, hogy a játék szükségessége érthetővé váljon. Illetve az az érzése az embernek, hogy más nem is történik ennek a 8 embernek az életében, mint hogy itt-ott összejöjjenek és partyzanak. Gyakorlatilag a 4 páros közül talán 1-nek oldódnak meg nyilvánvalóan a próblémáik. A többiek esetében csak még jobban összekúszálodnak a szálak. S én nem szeretem a befejezetlen/félig kifejtett történeteket.


SPOILER-Veszély

A következő bekezdéseket csak azoknak ajánlom, akik tudni szeretnék, hogy pontosan mi történik az első évad során a 4 páros életével.


1) Adott Adriana (Maite Perroni) és Óscar (Humberto Busto), akik valószinűleg főiskola óta együtt vannak és van egy tizenéves lányuk. Az az első pillanattól kezdve egyértelmű, hogy Adriana boldogtalan a férje mellett, hiszen annak sosincs ideje arra, hogy szexuálisan kielégitse őt. S arra sincs ideje, hogy időnként elvigye vacsorázni a feleségét.

Számukra a "játék" azt teszi lehetővé, hogy összejöhessenek azzal, akibe hosszú évek óta szerelmesek. Adriana igy kap engedélyt arra, hogy lefeküdjön Sergio-val (Sebastian Zurita), Óscar pedig minden egyes alkalommal megfekteti a felesége legjobb barátnőjét (Marimar Vega).


A 10. rész végéig csak annyi előrelépés történik, hogy Adriana engedélyt kap a lányától arra, hogy elváljon. Óscar pedig annak ellenére, hogy Gaby-hoz vonzódik nem akarja hagyni, hogy a "felesége" más oldalán boldog lehessen.


Óscar személyisége engem leginkább a Sos mi vida (Te vagy az életem) c. sorozat Quique-jére emlékeztett - egy karakter, aki tudja, hogy barátnője/felesége túl jó hozzá és nem is szereti igazán, de azt sem akarja hagyni, hogy a nő elhagyja őt.


2) Gaby, alias Adriana legjobb barátnője évek óta Valentin (Horacio Pancheri) felesége. Náluk a próblémák abból adódnak, hogy Valentin eléggé erőszakos szülők gyermeke és soha se merte elmondani azt, amit szeretne. Gyakorlatilag azért vette el Gabyt is, hogy a szüleinek bizonyitson arról, hogy ő már pedig férfias férfi. Mondanom sem kell, hogy a 10 rész végére Valentin beismeri, hogy nem vonzódik a nőkhöz, de az már nem derül ki, hogy ezt válás is követi-e vagy sem.

3) Sergio (Sebastian Zurita) alapból is nyitott kapcsolatban volt együtt Sienával (Ela Velden), igy annak ellenére, hogy az Adriana iránt érzett hajdani érzelmei feléledtek nem feltétlenül jelenti azt, hogy esetleges válás után valami konkrét történne közöttük. Hiszen nyilván annak is oka van, hogy Sergio kerülte a valódi, komoly kapcsolatokat és nincs arra garancia, hogy Adrianaval képes lenne valódi elkötelezettségre.

Kedvenc párosok:

1) Adriana & Sergio: Gyakorlatilag miattuk tekertem végig a sorozatot és az ő kémiájuk volt az, ami miatt egy rész megnézése után nem hagytam félbe a szériát.

2) Barbara & Leo: Ők az egyetlen párosa a sorozatnak, akiknek tényleg csak egy kis felpezsditésre volt szükségük. S arra, hogy felismerjék azt, hogy a másiknak mire van szüksége. Ők valószinűsithetően a "játék" befejezte után is tagjai maradnak a "swinger" közösségnek.

Érdekességek: A szériát az Amazon Prime-ra gyártották. Marimar Vega és Horacio Pancheri a sorozat forgatásai alatt összejöttek. Idén várható a második évad megjelenése is.


Értékelés: 6.5 / 10

Mint feljebb is irtam számomra a kinos témákat csak éppen, hogy érintették anélkül, hogy különösebben belementek volna a szereplők múltjába lelkivilágába. S igy az egyébként nehéz témákkal foglalkozó széria számomra hanyagolhatóvá vált.

A fél pont viszont azért jár, mert a szinészeknek egytől-egyig remek kémiája volt egymással és másik koncepcióban szivesen megnézném őket.


118 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page