top of page
  • Writer's pictureflorerr

Top 5 Cris Morena által felfedezett zenei tehetség

Updated: Mar 9, 2020

Az argentin producer, ha valamiről hires, akkor arról, hogy szeret fiatalokkal együtt dolgozni és szinte minden sorozatában szerepelnek zenei tehetséggel rendelkező szinészek/szereplők. Persze az, hogy valaki szinészként éneklésre kapható nem feltétlenül jelenti azt, hogy zenei karrierbe is kezdene. Mégis most azokat a neveket szeretném összegyűjteni, akiket Cris Morena tett hiressé és azóta sikeres szóló karrierjük lett énekesként. (Gaston Dalmaut szándékosan hagyom ki, mert eddig még a zenei karrierjét nem inditotta be. Egyébként ő lenne az első helyen)


1) MYA (2018 óta ?) - Maxi Espindola és Agustin Bernasconi duója

Mindkét srác CM 2013/'14-es sorozatában az Aliadosban vált hiressé. S ugyan Agus azóta a Soy Lunában is sikereket ért el szinészként, mégis leginkább mint énekesek hiresültek el. Igazából a zenei karrierjük mostanság kezd elindulni, lassan gondolom, hogy megjelenik az első nagylemezük is. Illetve, ha jól tudom, akkor a Sony Music irt velük szerződést. Gyakorlatilag őket hamisan énekelni még nem hallottam, függetlenül attól, hogy milyen volt a hangositás.

2) Rochi Igarzabal (szintén 2018 óta)

Ő a Casi Angeles c. sorozat 2. évadában tűnt fel. Egyike volt a számtalan fiatal mellékszereplőnek, időnként énekelt is, de jelentősen kevesebbet a sorozat 5 főszereplőjéhez képest. Aztán 2011-ben ő vehette át Euge helyét a TeenAngels zenekarban, ami a sorozatból nőtte ki magát. A banda egészen 2012-ig létezett. Utána Rochi lelépett Mexikóba jó pár évre aztán durván 2017 óta él újra BA-ben a férjével és a kislányával. A Casi-s női hangok közül messze az övé a kedvencem. Talán a kisugárzása miatt is maradt meg ennyire a kedvenceim között. Szinte bármit és bármikor ki tud énekelni.

3) Jenny Martinez

Az igazság az, hogy nem tudom mennyire gyakran, vagy sűrűn énekel, de van fönt pár közre mükődése és dal feldolgozása. Ő volt az Aliados egyik női főszereplője és Peter Lanzani sorozatbeli párja. Még emlékszem, hogy kezdetben hogy utálták őt, hiszen Pitt csak Lalival lehet együtt és másik szinésznő a nyomába sem érhet. Nekem személy szerint semmi bajom nem volt Jenny alakitásával. Az énekhangja pedig egészen különleges.

4) Lali (2013 óta)

Nem hagyhattam ki. CM talán egyik leghiresebb zenei felfedezettje. Lali először 2003-ban tűnt fel a Rincon de Luz c. sorozatban, Cris már akkor is zenés szerepet adott neki. Ezt követte a Chiquititas 2006 és a Casi Angeles, meg a Teen Angels. Lali gyakorlatilag durván egy év kihagyás után folytatta az éneklést, annyi különbséggel, hogy banda helyett szólóan nyomja. Eddig 3 lemeze jelent meg, valószinűleg már dolgozik a következőn, illetve számtalan fellépése és felkérése van évente.

5) Oriana Sabatini (talán 2017 óta)

Szintén az Aliadosban tűnt fel először. Annak ellenére, hogy egy sportóló és egy szinésznő lánya a modellkedésen kivül mást sokáig nem csinált. Ő is CM-nek köszönheti a népszerűségét. Gyakorlatilag az Aliados óta egyszer láttam szinésznőként (Perdida), inkább énekesnőként próbál befutni. A dalainak a fele angol nyelvű, illetve ha jól tudom pár nemzetközi zenekarnak ő volt az előzenekara az argentin koncertjeiken, de egyébként nem mondhatnám gyorsnak a karrierjét. A hangját illetően, meg jó hangja van, de sokszor az idegessége és vagy a technikai gondok miatt tökéletlenre sikerülnek a fellépései.

Bónusz hangok, avagy akik csak feltűntek CM sorozatban, de nem ő fedezte fel őket, illetve a szerepükhöz az éneklés nem tartozott hozzá

6) Jimena Baron (talán 2017 óta)

7) Mercedes Funes ( a Tita de Buenos Airesből c. film promociója keretein belül)

16 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page