top of page
  • Writer's pictureflorerr

Szinészi Játékok, avagy ki kitől s mit tanult el

Updated: Mar 5, 2020

Addig is, mig azon gondolkozom, hogy melyik "cikk"-sorozatot folytassam éppen. Itt egy újabb rövid cikk, főleg argentin szinészekről. Sajnos a mexikói szinészeket nem ismerem ahhoz eléggé, hogy meg tudjam mondani, hogy mit tanultak el a fiatalabb szinészek a rangidős kollégáiktól.


1) Lali Esposito szinész - énekesnő játékáról.


Lali egy igazi komika, aki saját állitása szerint gyerekként órákat tudott eltölteni a tükör előtt azzal, hogy különböző karaktereket/hirességeket leutánozott. De kezdjük sorban, a gyerekorától napjainkig.


- Natalia Oreiro "Milagrosa" rá is nagy hatással volt, a Rincon de Luz c. sorozat elején "Malena" rövid haja, baseball sapkája és az, hogy sokszor fiúnak nézték egy az egyben Milagros-ra / Öcskös-re hajaz.

Mariana annak idején a szerencsének és az eléggé karakán személyiségének köszönhette azt, hogy bekerült a Cris Morena által felkapott gyerekek közé. Rossz meghallgatásra ment el a nővérével - ő ezt nem tudta - és addig erősködött a szervezőkkel, mig lehetőséget nem adtak neki a meghallgatásra - olyan gyerekkel nem akartak szóba állni, akinek nem volt saját ügynöke.


- Soledad "Sole" Pasturetti-vel dolgozott együtt először gyerekként. Valószinűleg tetszhetett neki Sole nevetése, igy a forgatások befejezésére az ő nevetése is hasonló lett.

Oké, mikor jobban mikor kevésbé... Plusz Sole nem szinésznő igy róla nehezebb nevetős-videót találni...

- Flor Bertotti - Csacska Angyal, avagy a hiszti királynő

Aki valamit is látott a Csacska Angyal c. sorozatból tudja, hogy "Flor" hajlamos volt arra, hogy minden apróságot felfújjon és balhét csapjon belőle. S ez, amikor a második évad vége felé a hármas ikrekkel volt terhes csak fokozodott.

Lali-nak a "terhes hisztit" két sorozatban is sikerült tökéletesen leutánoznia: Casi Angeles 4. évadában & Isten Áldjon, Esperanza.

- Julia Calvo - drámai stilus, raccsolás és tánc

Juliával 5 éven keresztül volt Lali-nak szerencséje együtt dolgozni. 4 évig a Casi-ban dolgoztak együtt, 1 évet pedig a Salemi boszorkányok c. darabban. Julia egy igazi szinházi szinésznő, aki relative ritkán látható csak televiziós szerepekben. Illetve még azt érdemes tudni róla, hogy a civilben szini-tanodás órákat is ad, igy nem meglepő, hogy Lali is eltanult tőle pár dolgot.

- Végezetül pedig Beyonce & J-Lo inkább a zenei és tánc stilúsára voltak/vannak nagy hatással.


2) Angela Torres

Lalitól tanulta el az Isten Áldjon Esperanza forgatásai alatt ugyanazt a "hiszti királynő" stilust, ami eredetileg csak Flor Bertottira volt jellemző.

3) Guillermo Francella hatása kezdő szinészekre

- Nico Vazquez

Nico első komolyabb szerepe Francella egyik '90-es évekbeli telekomédiájában volt, illetve valószinű, hogy Nico-nak Francella amolyan példakép féle is volt a komédiázás tekintetében.

- Dario Lopilato

Dario-nak a Rém Rendes Család argentin változatában volt szerencséje Francelával együtt dolgozni, ekkor lesett el tőle pár trükköt.

(- Ezenkivül Yeyo di gregorio is átvette valamennyire Francella stilusát... Az ő esetében Nico Vazquez volt a példakép és mentor, akitől eltanulta a komédiázást.)

4) Eiza Gonzalez

Ez saját feltételezésem: szerintem Eiza a Rabok és Szeretők c. sorozatában a karakterének a megformálásához Anahi ifjúsági sorozatait vette alapul.

Legalábbis "Nikki" helyenként engem kifejezetten "Miára" emlékeztetett a Rebelde c. telenovelából.

17 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page