top of page
  • Writer's pictureflorerr

Remake vs Eredeti III. Married with Children / Casados con hijos

Updated: Mar 9, 2020

(Még mindig az egyetem, diploma-irás szivja le az energiáimat, de a heti egy frissitéshez azért igyekszem tartani magamat. Június közepétől várhatóak majd gyakrabban frissitések. Addig is a chat-be megirhatjátok, ha szivesen olvasnátok egy sorozatról vagy szinészről.)


Nálunk Rém Rendes Család néven adták a '90es évek végén/2000-es évek elején és egy chicago-i enyhén müködésképtelen család minden napjait mutatta be. Ebben a sorozatban vált például ismertté Christina Applegate is.

A történet Al Bundy-ról és családjáról szól, meg a kotnyeles szomszédokról. A sorozat tipikus sitcom, ahol a karakterek lényegileg nem sokat változnak az évek múltával. A pénz-éhes feleség, a szőke nő lány-gyermek és a jóindulatú ám kissé bugyuta fiú-gyermek és a kotnyeles szomszédság.


A Casados con hijos a sorozat argentin, 2 évadot megélt újrahuzása volt '05-'06-ban. (Érdekesség, hogy a sorozatot a mai napig annyira szeretik, hogy hétköznap délelőttönként még mindig fut az ismétlés.) Egyértelmű remake-je az eredetinek, mégha a szituációk nyilván valamilyen szintig eltérőek. Tudom, hogy nem csak az argentinok készitették el a saját verziójukat, mégis számomra az argentin marad(t) a legemlékezetesebb.

"Al Bundy" szerepében Guillermo Francella komikus volt látható, Florencia Pena, Luisana és Dario Lopilato társaságában. A feldolgozás három szempontból különleges.

1) Argentin sorozathoz képest szokatlanul megtartották az eredeti hangulatát és élő közönség mellett vették fel a részeket.

2) Ezenkivül Francella zseniális komedista, akinek különös tehetsége van a rögtönzéshez. Magyarán, ha egy jelenetet elront, akkor a következő felvételnél szinte biztos, hogy máshogy fogja ugyanazt a poént elsütni... (Ezzel megnehezitve a kollégái életét.)

3) Harmadrészt pedig a tény, hogy a testvérpárt egy valódi testvér-pár alkotta még szórakoztatóbbá teszi a testvérek balhéit...

Mindkét sorozatban rengeteg vendégszereplő fordult meg az évadok alatt. Az amerikai sorozatra kevésbé emlékszem, nagyapámnak volt az egyik kedvenc sorozata a Szupercsapat mellett. Az argentin verzióból pedig bevallom őszintén csak jeleneteket és rontásokat láttam, annyira azért nem jó a spanyolom, hogy minden egyes poént felfogjak. Azért egy-két emlékezetesebb vendég/mellékszereplős videót belinkelek az argentin verzióból.

1) Gaston Dalmau, mint Paola (Lu Lopilato) pasija durván két rész erejéig

Összeségében a két sorozat eléggé hasonló, talán a hangulata kicsit eltérőbb, de a szinészek mindkét verzióban zseniálisak. Plusz, ahogy a mondás tartja, eredeti nélkül nincs remake... #MarriedWithChildrenRemake #CasasonConHijos #RemRendesCsalad #LosArgentos #LuLopilatoChristanaApplegate #AlBundyPepeArgento #GuillermoFrancella

11 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page