top of page
  • Writer's pictureflorerr

Remake vagy Nem Remake III.

Updated: Jun 1, 2020

Régóta nem irtam ilyen témájú bejegyzést, mint láthatjátok, de most ehhez van kedvem...

Újabb argentin sorozatot hoztam, még pedig kivételesen egy unitariot, alias rövid sorozatot.


A Los simuladores / A megjátszók/ egy argentin sorozat volt, amit 2002 és 2004 között adtak és összesen 24 részt élt meg. Federico D'Elía (Isten Áldjon, Esperanza), Alejandro Fiore, Diego Peretti és Martín Seefeld álltak a történet központjában.

Hogy mégis miért került bele ebbe a cikksorozatba?

A 4 főszereplő minden egyes részben egy-egy embernek segitett különböző ügyekben. Gyakorlatilag, ha valakinek valami próblémája volt, akkor csak a 4 embernek kellett szólnia, akik csapatként kitaláltak egy helyzetet, aminek segitségével tudtak segiteni az embernek, aki segitséget kért tőlük.

"Ha senki sem tud segiteni, akkor lépnek közbe ők négyen."

Minden részben másnak adták ki magukat és mindig a jók oldalán álltak.


Ismerősen hangzik, igaz? Minusz a katonai múltat.

Az alaptörténet a Szupercsapatra (A-team) emlékeztet. A Szupercsapat c. sorozatot remélem senkinek sem kell bemutatnom, ahol egy csapat ex-katona segit egyszerű embereknek, miközben a katonai ügyészség ellen menekülnek.

A hasonlóságok ellenére nem tartom a két sorozatot egymás remake-jenek, hiszen egy-két hasonló alapötlet kivételével semmi közös sincs a két sorozatban.


A széria annyira sikeres volt, hogy 3 változat készült belőle - egy mexikói, egy chile-i és egy orosz változat. Mégis az eredeti legismertebb a 4 közül.


20 views0 comments
bottom of page