top of page
  • Writer's pictureflorerr

Bulvár Hirek IV. Tini Stoessel 2.0

Igen, tudom van, aki már unja, hogy csak róla hozok frissebb hireket. Nagyon sajnálom, de a virus meg a karantén-időszak miatt megváltozott az, hogy miről van kedvem frissiteni. Jelenleg nincs se kedvem, se energiám hosszú órákon keresztül olvasni a különböző telenovellák leirásait azért, hogy egy minőségi, átfogó bejegyzést irhassak egy-egy év szériáiról. Nincs elfelejtve, de nem hiszem, hogy a közel jővőben lesz hangulatom a hosszabb hangvételű cikk-sorozataimnak a folytatásához.


De térjünk rá Tini-re és ennek a bejegyzésnek a témájára.


Tini az utóbbi időben elég sok interjút adott, mind spanyolul és angolul. (Ha valakit érdeklik az interjúk, akkor DarkTini youtube csatornáját ajánlom neki.) Elkészült a harmadik albuma, ami elméletileg még valamikor az év vége előtt fog majd megjelenni. Ezenkivül a Sebastian Yatrával való váratlan szakitása és annak Danna Paolával való közös dala eléggé felkavarta a latin sajtót.


Ebben a bejegyzésben megpróbálom összesűriteni a legfontosabb információkat Tini jelenlegi otthon-levő, argentin-karantént betartó életéről.


1) Tini és a júliusi Gente magazinban adott interjúja:

"A szakitást egy hosszabb időszak előzte meg." A közös széria leforgatására szánt 3 hónapot szerették volna arra felhasználni, hogy újra közelebb kerülhessenek egymáshoz. A virus miatt erre nem került sor, és a távolság egyszerűen csak véglegesitette a különbségeket.


Ugyan ebben az interjúban beszélt arról is, hogy milyen, bizonyos értelemben, egyszerű volt egy szakmabelivel együttjárnia. S, hogy igyekszik a legszebb emlékekre emlékezni csak.


Szintén a 3 oldalas interjúban beszélt arról is, hogy online folytatja a tánc- és énekórákat. Naponta legalább egy órát eltölt csak hangképzéssel, tudja, milyen fontos karban tartania a hangját. Ezenkivül elkezdett egy zenei producer képzést is - hiszen most van rá ideje. Illetve a Convidarte alapitványon keresztül ő is segit az argentin rászorultakon - saját pénzből főz több tucat adag ételt, amit az Alapitvány később eljutott azoknak, akiknek legnagyobb szüksége van az ételre.


2) Kijött a Khea-val közös száma az "Ella Dice"

Az első 24 órában egész sok rekordot megdöntött, illetve a Youtube Global Legnézettebb videóinak a listájára is felkerült.


A dalt már durván egy évvel ezelőtt megirta Tini - akkortájt, amikor a Recuerdo dal megszületett. Állitása szerint ő csak megpróbálta egy szakitás utáni helyzetbe beleképzelni magát és nem a saját élete ihlette a dalt, hiszen akkor már együttjárt Yatrával.


A klippet mindketten a saját otthonukban forgatták le, helyenként zöld képernyőt használva, amit később utómunkával "feljavitottak".

A dalban lényegileg egy szakitás után vagyunk, ahol egyszerre beszélünk arról, hogy a "másik/új barátnő/ azt mondja, szeret, de nem annyira, mint amennyire én (szerettelek)", illetve a rap részben pedig Khea az, aki az "ex pasit hivja lényegileg vesztesnek azért, hogy szakitott a lánnyal." 

(Azt azért hozzá kell tenni, hogy Khea a saját rap-részét az utolsó utáni pillanatokban véglegesitette csak - megpróbált minél több Yatrának szánt sértést belevinni abba a fél percbe, ahol csak ő "énekel".


3) Tini Pampita online műsorában


Kezdjük azzal, hogy Pampita nem újságiró - egyszerűen csak mostanra akkora névnek számit Argentinában, hogy egy divat/életmód/bulvár műsort vezet együtt pár valódi újságiróval karöltve.


Az egész durván 30 perces Skype/Zoom beszélgetés során az a "legszebb" pillanat, amikor Pampita sima egyszerűséggel elkezdi Tinit a magánéletéről faggatni. Arról, hogy szóba állna-e egy vadidegen férfival, aki ráir instagramon. Majd az is eszébe jut a nőnek, hogy megkérdezze, hogy Tini újra beszélget-e Pepével vagy sem.


Az első kérdésre Tini válasza egyértelmű: nem áll szóba olyan férfival, akivel egy darab közös ismerőse sincsen, aki azt mondaná, hogy "ez egy rendes ember". Nem az a tipus, aki csak úgy szóba áll vadidegenekkel.


A második kérdésre pedig nagyon diplomatikusan válaszolt; miután közölte Pampitával, hogy ő igazán tudhatná, hogy milyen könnyű a médiában hazugságokat terjeszteni. (Gondolva ezzel Pampita igen csak szines bulvár-múltjára, amit egyszer majd hosszabban kifejtek.)


Lényegileg azt mondja, hogy Pepével nem tartja a kapcsolatot. A tesója valamennyire tartja az exével a kapcsolatot - mindketten modellek -, de egyébként ennyi. (Nem meglepő, hogy megszakadt minden kapcsolat kettőjük között - hiszen most, hogy a srác már nem egyetemista nincs sok közös bennük.)


4) Tini és Yatrával közös Disney sorozata


A virus előtt úgy volt, hogy Tini és Yatra Kolumbiába utaznak sorozatot forgatni. A Disney film-studió felkérte őket egy musical sorozat leforgatására még akkor, amikor együttjártak.


Tini egyenlőre nem tudja, hogy lesz-e valami a forgatásokból. A szerződést aláirta annak idején, illetve a sorozat is szimpatikus volt neki. Arra nem gondol, hogy milyen lesz Yatrával együtt-forgatnia, ha lesz valami a szériából. (Valószinűleg majd elkiséri őt valamelyik családtagja és a forgatásokon kivül több időt nem fog eltölteni az exével.)


5) Tini pár hónapon belül megjelenő nemzetközi duettje


Tinit elég sokat kérdezik az egyik pár hónapon belül megjelenő daláról, amit egy olyan előadóval együtt énekel, aki nagy hatással volt rá kamaszként, és aki miatt ennyire szereti a zenét.


Tini ráirt az illetőre, vagy annak a manager-rére és megkérdezte az illetőt, hogy az elküldött dalt lenne-e kedve elénekelni vele. Tini apja volt az, aki biztatta a lányát "Mondván, hogy a legrosszabb, ami történhet az az, hogy nemleges választ kap."


A meglepetés előadóról eddig a következőket lehet tudni - amelyek különböző interjúkból és insta beszélgetésekből kitudodtak:

  • Férfi előadóról van szó

  • Tini annak idején sokszor emlitette őt kedvenceként/példaképeként

  • Nem Latin-Amerikai vagy spanyol zenész

(Az én tippem Justin Bieber egyébként, akár milyen hihetetlenül is hangzik. Tini és a bátyja Justin zenéjével nőttek fel és vannak "archiv" felvételek, ahol Tini Justin koreográfiáját nyomja vagy a számait hallgatja épp. De majd 3-4 hónap múlva kiderül...)


6) Tini és az idegesitő kérdés-hegyek


Majdnem minden interjúban megkérdezik tőle, hogy milyen volt otthon klippet forgatnia. Hogy milyen volt a Yatrával való szakitás. Hogy szóba állna-e vad idegen emberrel. Hogy el tudja-e képzelni magát valaki olyan oldalán, aki nem énekes vagy szinész.


A személyes kedvenceim azok a kérdések, amik arra kérdeznek rá, hogy "szokta-e unni, amikor mindig ugyanazt kérdezik meg tőle"; "hogy sikerült Kun Agüero-t - valami focista - rávennie arra, hogy szerepeljen a 22 c. dalában - lassan két éve."


Oké, utobbit csak azóta hozzák szóba, mióta Tini (és a sajtósa) valószinőleg közölték az újságirókkal/riporterekkel, hogy Tini többször nem kiván Yatrával kapcsolatos kérdésekre válaszolni. Fárasztó lehet századjára is ugyanarra a kérdésre válaszolni, meg újra és újra visszagondolni egy időszakra, ami már véget ért.


Az egyik riporter konkrétan megkérdezte, hogy "Mikor búcsúzott el valakitől", illetve "Hogy mikor és kivel csókolozott utoljára." Értem én, hogy relative kevés új történik a sztárok életében, de csak azért, mert valaki hajlandó nyiltabban beszélni a magánéletéről nem kell feltétlenül ajtóstul berontani. A búcsúzásra a válasza egyébként a március eleji búcsú volt a csapatától, amikor mindannyian visszatértek Európából és ki-ki megkezdte az azóta is tartó karantént a saját otthonában.


7) S a kérdések, amelyeket nem tettek fel, de feltehettek volna


Utoljára pedig emlitést tennék azokról a kérdésekről, amelyekre szivesen hallanám Tini válaszát.


Senki sem kérdezte meg tőle, hogy el tudja-e képzelni magát egy idősebb férfi oldalán, vagy valaki olyan oldalán, aki a zeneiparban/médiában dolgozik, de nem a reflektor fényekben, hanem zenész vagy technikus vagy mondjuk producer.


Az tény, hogy Peter Lanzani 7 évvel idősebb Tininél, de a többi ismert barátja szinte azonos életkorú volt. Egyszerűen csak, ha már ennyi magánéleti kérdést feltettek neki, akkor alaposabb munkát is végezhettek volna. (Hiszen ott van Pancho Cia, Tini gitárosa, producere és mindenese, aki ha nem meleg, akkor lehet, hogy szóba jöhetne a lánynál.)


8) Zárógondolatok:

Tini nagyon profin kezelte ezeket az interjúkat, kedvesen és, amennyire lehet őszintén/diplomatikusan próbált válaszolni a legidegesitőbb és kényesebb, illetlenebb kérdésekre is. S ez tiszteletre méltó, akkor, amikor az újságiróknak van idejük kérdezgetni és friss pletyka után szimatolni.


Plusz az még szimpatikus, hogy az interjúk felében Tini próbál emlitést tenni a csapatáról, akikkel együtt dolgozik. Tudja, hogy a csapatának sokkal nehezebb ez az időszak, mint neki és próbálja ezért a médiával is megosztani, hogy egyébként egy nagy (és összetartó) csapat van mögötte.


Azoknak, akik végig olvasták ezt a hosszú cikk/interjú elemzést a részemről, szeretném ajánlani Tini teljes, HD minőségű Luna Park-os koncertjét és a két kulisszák mögött videót, ami a turné állomásairól készült (utobbihoz angol felirat is jár).



50 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page